Είναι πολλές οι φορές που νιώθουμε ότι είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με το κοινό μας στα social media. Ξέρουμε τι να πούμε και πότε να το πούμε, αφού γνωρίζουμε τις ανάγκες του.
Σίγουρα όμως υπάρχουν και οι φορές που το να ανοίξεις την κάμερα και να μιλήσεις ή να γράψεις ένα άρθρο, μοιάζει τόσο μακρινό.
Που μπορεί να οφείλεται αυτό το συναίσθημα;
Στην ψυχολογία σου: Όταν δεν είμαστε καλά, όταν είμαστε γεμάτ@ με συναισθήματα που δεν έχουμε ακόμα διαχειριστεί, είναι φυσιολογικό να μην νιώθουμε ο εαυτός μας. Αν δε νιώθουμε ο εαυτός μας είναι πολύ δύσκολο να "δώσουμε" στους γύρω μας.
Στο creative block: Συχνά μπορεί να θέλεις να μιλήσεις στο κοινό σου, αλλά δεν ξέρεις τι να του πεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να "ξυπνήσεις" και πάλι την δημιουργικότητά σου. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Με ένα brainstorming ιδεών, που θα ξεκλειδώσει το μυαλό σου.
Είσαι πιο μπροστά ή πιο πίσω από το κοινό σου: Αυτό σημαίνει ότι το κοινό σου βρίσκεται ένα επίπεδο πίσω, ή ένα επίπεδο μπροστά από τις συμβουλές που τους δίνεις. Το δεύτερο βέβαια σπάνια συμβαίνει. Συνήθως εσύ εξελίσσεσαι πιο γρήγορα στον τομέα σου και το κοινό σου όχι. Έτσι δεν σε γεμίζει πλέον, το να μοιράζεσαι γνώση από την οποία έχεις απομακρυνθεί αρκετά.
Αυτοί ήταν μόνο τρεις από τους λόγους για τους οποίους πιθανώς να έχεις αποσυνδεθεί από το κοινό σου. Μοιράσου μαζί μου στο Instagram κάτι άλλο το οποίο έχεις βιώσει ή βιώνεις.
Πάμε να δούμε ποιες είναι οι λύσεις.
Τι κάνεις λοιπόν για όλα αυτά; Υπάρχει τρόπος να συνδεθείς ξανά με το κοινό σου;
Φυσικά υπάρχουν τρόποι και σήμερα θα αναφέρουμε ενδεικτικά τρεις.
1.Κάνε μία παύση
Αν η αποσύνδεση που νιώθεις έχει να κάνει με την ψυχολογία σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις για λίγο. Να γράψεις τις σκέψεις σου, να τις αναλύσεις και να ρωτήσεις τον εαυτό σου "γιατί" κάνεις όλη αυτήν την προσπάθεια.
Μέσα από την ανάλυση των σκέψεών σου, αυτό που θα καταφέρεις, είναι να φτάσεις στη βασική αιτία για την οποία ένιωσες την αποσύνδεση εξ αρχής.
2.Ξύπνα ξανά την δημιουργικότητά σου
Το να κάνεις μία παύση συνδέεται άρρηκτα και με την δημιουργικότητα. Συνήθως όταν πιέζεις το μυαλό σου στα άκρα, κάποια στιγμή τα παρατάει από μόνο του. Μπορεί να θέλεις και να έχεις χρόνο να δημιουργήσεις, αλλά το μυαλό σου είναι τόσο κουρασμένο, που έχει πρακτικά "σβήσει".
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να κάνεις αυτό που μάλλον δεν θέλεις. Να βγεις εκτός προγράμματος και να ξεκουράσεις το μυαλό με μία βόλτα σε ένα ήρεμο μέρος, με μία συζήτηση που θα σε εμπνεύσει, ακόμα και με γυμναστική.
3.Πες την αλήθεια στον εαυτό σου
Αν βρισκόμαστε στην τρίτη αιτία, δηλαδή στο ότι βρίσκεσαι πιο μπροστά από το κοινό σου, τότε βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίπτωση.
Αν έχεις ήδη συνειδητοποιήσει κάτι τέτοιο, η λύση είναι μονόδρομος. Χρειάζεται να ξεκινήσεις να φτιάχνεις περιεχόμενο που συγχρονίζεται με εσένα, κίνηση που θα φέρει σαφώς και κάποιες αρνητικές συνέπειες.
Τι θα συμβεί όμως αν μείνεις στα ίδια;
Όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο μόνος τρόπος να φτιάχνεις περιεχόμενο που λειτουργεί, είναι να νιώθεις και να πιστεύεις αυτά που λες. Αν μπεις στο τρυπάκι να δημοσιεύεις μόνο επειδή μία θεματική ή είδος περιεχομένου αρέσει στο κοινό σου, είναι θέμα χρόνο να τα παρατήσεις.
Κλείνοντας, αν έχεις ανακαλύψει ήδη ότι δεν βρίσκεσαι σε συγχρονισμό με το κοινό σου, χρειάζεται να κάνεις άμεσα κάτι για αυτό.
Το να μην θέλεις να προσφέρεις αξία στα άτομα που σε ακολουθούν, είναι η αρχή μία αποτυχημένης στρατηγικής.
Comments