top of page

Πότε πρέπει να αλλάξεις στρατηγική;

Νιώθεις ότι αυτά που κάνεις στα social media δεν λειτουργούν;


Φταίει το ότι δεν είσαι επαγγελματίας στο digital marketing ή το ότι ακολουθείς μία στρατηγική που δεν λειτουργεί;


Παρακάτω σου έχω φτιάξει μία «checklist αποτυχίας». Το ξέρω ακούγεται αρκετά αρνητικό, αλλά θεωρώ σημαντικό να τσεκάρεις όλα τα παρακάτω κουτάκια, πριν πεις ότι απέτυχες στα social media.

 

✅ Περιεχόμενο



Οι γνώσεις και η ποιότητα του περιεχομένου σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους στην digital επιτυχία ή μη του brand σου. Παρόλα αυτά, είναι δεξιότητες τις οποίες μπορείς να αποκτήσεις σε ικανοποιητικό ή ακόμα και σε επαγγελματικό βαθμό τόσο αυτοδίδακτα, όσο παρακολουθώντας άλλους δημιουργούς ή σεμινάρια.


Επιπλέον, επιτέλους φτάσαμε στην εποχή όπου το «τέλειο περιεχόμενο» δεν είναι αυτό που ελκύει τον κόσμο. Πλέον χρειαζόμαστε μια πιο ειλικρινή αποτύπωση της πραγματικότητας κάθε brand.


Επομένως, θεωρώ ότι είναι σχετικά εύκολο να ξεκινήσεις να δημιουργείς καλό περιεχόμενο, είτε μέσω της συμβουλευτικής, είτε μαθαίνοντάς το μόνη ή μόνος σου.

 


Επικοινωνία με το κοινό


Στο ξεκίνημα των social media, έφτανε να ανεβάζεις μία φωτογραφία και μέσω του αλγορίθμου, το account σου αποκτούσε περισσότερους ακόλουθους και likes. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και ο αλγόριθμος χρειάζεται πολλά περισσότερα για να λειτουργήσει προς όφελός σου (μιλώντας για το Instagram).


Ένα από τα σημαντικότερα είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό σου, κυρίως μέσω των stories.


Είναι μία επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται να κάνεις, ακόμα και στον minimum βαθμό, ώστε να ξεκινήσεις σταδιακά να λαμβάνεις τα οφέλη του αλγορίθμου.

 

Στρατηγικές κινήσεις


Για εμάς τα δημιουργικά άτομα, θα ήταν πολύ βολικό να πορευόμαστε χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική και να δημιουργούμε το περιεχόμενο που «νιώθουμε» ότι μας ταιριάζει εκείνη τη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι τα social media πέρασαν και αυτήν την περίοδο στο ξεκίνημα τους. Κάτι που προφανώς πλέον δεν υφίστανται.


Το να κάνεις την θεματική σου όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται αρχικά σε ξεχωρίζει από το πλήθος και δεύτερον σου δίνει κατεύθυνση στην στρατηγική σου.



Η απάντηση είναι αρκετά περίπλοκη και δεν μπορεί να απαντηθεί σε 3 σειρές. Παρόλα αυτά, μία σωστή αρχή, είναι να θέσεις στόχους και να πορεύεσαι με βάση αυτούς.

 

Συνέπεια


Περισσότερο περιεχόμενο = Περισσότερη κίνηση στο λογαριασμό σου = Περισσότεροι πιθανοί πελάτες


Ξέρω ότι κάποι@ ίσως διαφωνήσουν με το «περισσότερο περιεχόμενο» και όντως σε κάποιες περιπτώσεις (πχ brands που έχουν ήδη φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο), δεν λειτουργεί και σε έναν βαθμό είναι αχρείαστο.


Παρόλα αυτά σε μικρότερα brands, η αρχή το marketing «να εμφανίζεσαι συνεχώς μπροστά στο κοινό σου», ισχύει και πρέπει να το κάνεις με κάθε τρόπο.


 

Αν θεωρείς ότι κάνεις όλα τα παραπάνω στον μέγιστο βαθμό που μπορείς, τότε ναι, χρειάζεται να αναθεωρήσεις την στρατηγική σου και να πραγματοποιήσεις μία διαφορετική στοχοθεσία.


Ελπίζω τα παραπάνω να ξεκαθάρισαν το τοπίο. Για πιθανή συνεργασία κλείσε ένα δωρεάν ραντεβού μαζί μου παρακάτω.



Comments


bottom of page