Η γενιές του '90, σίγουρα πέτυχαν το πρώτο κύμα influencers που πραγματικά μοιραζόταν κάθε στιγμή της ζωής του στα social media ακόμη και εξαιρετικά προσωπικές στιγμές.
Δεν γράφω αυτό το άρθρο για να πω αν ήταν καλό ή κακό. Η αλήθεια όμως είναι ότι μέχρι ένα σημείο λειτούργησε.
Θα το πούμε για άλλη μία φορά. Το κοινό θέλει ταύτιση. Όσο λιγότερο επιφανειακά είναι αυτά που λέμε και κάνουμε στα social media, τόσο περισσότερη απήχηση θα βλέπεις.
Παρόλα αυτά το να μοιράζεσαι κάθε πτυχή της ζωής σου έχει κάποια αρνητικά στοιχεία.
Υπάρχει όμως τρόπος να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός στα social media χωρίς να δημοσιεύεις τα πάντα.
Πάμε να δούμε το πώς.
Θέσε τα δικά σου όρια
Αποφάσισε πόσες και ποιες ώρες θα ξοδεύεις στα social media. Δεσμεύσου ώστε εκείνες τις ώρες να είσαι fully open σε όσα δημοσιεύεις, αλλά όταν θα λήξει το διάστημα αυτό, άσε το κινητό στην άκρη.
Έτσι, θα αποφύγεις το burn out το οποίο σίγουρα θα έρθει αν συνεχώς σκέφτεσαι "τι να δημοσιεύσω ώστε να δεθεί το κοινό μαζί μου".
Αυτό το "fully open" που αναφέρω χτίζεται με συγκεκριμένα εργαλεία που θα μάθουμε και θα κάνουμε πράξη στο σεμινάριο "Personal Branding για Επαγγελματίες & Επιχειρηματίες".
Ακολούθησε τον χαρακτήρα σου
Αν εκ φύσεως είσαι ένα κλειστό άτομο, δεσμεύσου να μοιράζεσαι μόνο κομμάτια της δουλειάς σου. Ακόμα και έτσι μπορείς να βρεις στιγμές που θα προκαλέσουν ταύτιση. Για παράδειγμα, μία δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις στη δουλειά θα έχει πολύ περισσότερη απήχηση από ένα ψυχρό quote που δεν έχει πολύ σκέψη από πίσω του.
Μην προσπαθείς να μιμηθείς
Το να χτίσεις εμπιστοσύνη με το κοινό σου είναι ακριβώς το αντίθετο από το να μιμείσαι άλλ@. Το μόνο που θα πετύχεις με την αντιγραφή, είναι να βγάλεις κάτι που δεν είσαι και εν τέλει να συνειδητοποιήσεις ότι όλη αυτή η λογική ήταν ένα μεγάλο λάθος.
Μετά θα αναγκαστείς πραγματικά να ξεκινήσεις πάλι από το μηδέν κάτι που δεν αξίζει.
Comments