top of page

Γιατί ΔΕΝ χρειάζεσαι έναν social media manager

Τα social media είναι καιρό στην ζωή μας. Αλλάζουν μορφή και νέες πλατφόρμες δημιουργούνται. Απαιτείται πλέον πολύ δημιουργικότητα και σκέψη για να τα λειτουργείς σωστά. Το να έχεις λοιπόν έναν άτομα που απλά "τρέχει" τα social media της επιχείρησής σου δεν είναι αρκετό.


Με αυτό το άρθρο θέλω να σου δείξω ότι ίσως χρειάζεται

να αναθεωρήσεις τις υπηρεσίες που ζητάς από έναν digital marketing manager, ώστε να σου προσφέρει τα καλύτερα δυνατά οφέλη και τα χρήματα που θα της/του προσφέρεις να φέρουν έσοδα στην επιχείρησή σου.




Παρόλα αυτά με το παρακάτω άρθρο δεν αναφέρομαι στις/στους επιχειρηματίες που έχουν ξεκαθαρίσει πώς θέλουν να είναι η online παρουσία τους και προσλαμβάνουν έναν digital marketing manager, επειδή πλέον δεν έχουν το χρόνο οι ίδιοι να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι.


Αναφέρομαι σε αυτές και αυτούς που ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι σημαίνει να έχεις "μία σωστή online παρουσία" και χρειάζονται κάποια/ον να τους δείξει τα βήματα προς μία αποτελεσματική στρατηγική.


 

Γιατί λοιπόν ΔΕΝ χρειάζεσαι

έναν social media manager


 


1. Στο ξεκίνημά σου σε συμφέρει να πληρώνεις όσο το δυνατό λιγότερα άτομα.


Η αλήθεια είναι ότι το επάγγελμα ενός digital marketing manager, για να γίνει σωστά, χρειάζεται να πληρωθεί ακριβά. Η απλή δημοσίευση μίας αδιάφορης φωτογραφίας ή γραφιστικού, είναι κάτι που λειτουργούσε πριν κάποιο χρόνια, αλλά όχι πλέον. Αν αποφασίσεις να συνεργαστείς με κάποια/ον που θα έχει τον πλήρη έλεγχο της online παρουσίας σου, βεβαιώσου ότι θα της/του προσφέρεις ικανοποιητικό μισθό, ώστε να το κάνει σωστά.





2. To Social Media Management, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνη/ος σου


Η λήψη φωτογραφιών, η δημιουργία βίντεο και γραφιστικών, είναι δεξιότητες που μπορείς να μάθεις, αν αφιερώσεις κάποιες ημέρες. Δεν χρειάζεται να δημιουργείς επαγγελματικό υλικό. Αρκεί να φτιάξεις απλές δημιουργίες που θα επικοινωνούν αυτό που ο πελάτης σου θέλει να ακούσει.


 

3.Τα Social Media, δεν χρειάζεται να είναι μέρος της καθημερινής to-do list σου.


Το να έχεις μία σωστή online παρουσία, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να εμφανίζεσαι μπροστά στο digital κοινό σου κάθε μέρα. Δύο με τρεις ποιοτικές δημοσιεύσεις μπορούν να ικανοποιήσουν τους στόχους σου, αν αφιερώνεις την κατάλληλη σκέψη και δουλειά σε αυτές.



Αυτό όμως που δεν μπορείς να κάνεις μόνη/ος είναι να διορθώσεις τα λάθη σου και να δεις τις μικρές βελτιώσεις που μπορείς να κάνεις ώστε να απογειώσεις την επιχείρησή σου. Αυτό ακριβώς κάνει ένας digital marketing coach και ίσως τελικά κάτι τέτοιο χρειάζεσαι.

 

Έχει πολύ περισσότερη αξία να διαχειρίζεσαι εσύ την online παρουσία της επιχείρησής σου και να έχεις ένα άτομο δίπλα σου, το οποίο σε καθοδηγεί, παρά να εμπιστεύεσαι το βασικό εργαλείο marketing της εποχής μας, σε έναν εξωτερικό συνεργάτη, που όσο και ικανός και να είναι, και πάλι φιλτράρει αυτά που θέλεις μέσα από την δική του πραγματικότητα.






Commenti


bottom of page